X

Finnish FI / Finland
Radio-ohjattavat tuotteet
Pienoismallit (koottavat)
Rakennustarvikkeet
Maalit ja maalaustarvikkeet
Muut tuotteet
Lahjavinkit
Artikkelit
Tervetuloa Hobbylinnan verkkokauppaan! 




RC-tuotteiden tilausohje


RC-autot ja tarvikkeet

Oletko katsomassa uutta RC-autoa? Oletko kenties aloittelija? Vai haetko omistamaasi autoon uutta tehokkaampaa moottoria, koria tai vaikka renkaita? Meillä on Suomen laajin valikoima RC-tuotteita, eli olet saapunut oikeaan paikkaan.


RC-autoilu: 
RC-autot ovat radio-ohjattavia pienoisautoja. Me myymme laadukkaita autoja joihin saa yleensä hyvin myös varaosia. Mutta kestävätkö RC-autot isoja tehoja ja törmäyksiä kuten videoilla näkee? Eivät, videoilla ammattilaiset ajavat autoja ja he osaavat tulla alastuloon oikealla tavalla. RC-autot voivat mennä rikki ja osa harrastusta on niiden korjaaminen. Siinä oppii hyvin sekä käden taitoja, että tekniikkaa. Minkälainen takuu RC-autoissa on? Valmistevirhetakuu joka ei kata työosuutta. Eli RC-auton hajotessa harrastan täytyy itse vaihtaa rikkoutuneen osan tilalle uusi. Mitä hyvä RC-auto maksaa? Yleensä hyvät RC-autopaketit maksavat 300 euroa ja siitä ylöspäin. Voi alle tuonkin hinnan saada, mutta yleensä silloin varaosapalvelu ja kestävyys eivät yllä laadukkaan RC-auton tasolle.

RC-autot: RC-auton valintaa tehdessä kannattaa lukea tietoa eri valmistajista. Siitä saa jo vähän kuvaa siitä mikä voisi olla oikea valinta. Voit myös käydä lukemassa artikkelin Sopiva RC-auto aloittelijalle.

Moottori: Jos olet ostamassa pelkkää moottoria, tarkista yhteensopivuus vanhan säätimen kanssa. Ensinnäkin, tarkista, että autosi säädin kestää uuden moottorin. Jos haet harjatonta moottoria, tarkista, että onko vanha moottori sensorilla vai ilman. Jos haluat päivittää vanhan harjallisen moottorin tehokkaampaan harjattomaan, katso kohdasta Combot sopiva paketti. Jos haet lisää tehoja, täytyy myös vanhojen akkujen virranantokyky tarkistaa. Jos tarvitset apua valinnassa niin ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Säädin: Tarkista nämä: Riittävä virranantokyky moottorille, onko harjaton/harjallinen, onko sensoriton/sensorillinen

Korit ja maalit: Kannattaa käyttää ominaisuus-toimintoa, tiedät varmasti mihin luokkaan autosi kuuluu (1/10 buggy, Short Cource, Monster…). Valitse oikea ominaisuus, ja katsele eri vaihtoehtoja. Vaikka oikea luokka löytyy, silti täydellistä sopivuutta emme pysty takaamaan. Aina välillä voi joutua modifioimaan, esim. pidentämään koritolppia. RC-autojen korit maalataan aina sisäpuolelta. Käytä tarkoitukseen sopivaa meiltä löytyvää maalia, mitkään 1/1 autojen maalit eivät pysy RC-auton korin pinnalla. Jos ostat metallivärejä, osta myös viimeiseksi vedettäväksi peitto- tai suojaväriksi valkoinen tai hopea väri. Jos tarvitset lisää tietoa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Renkaat ja vanteet: Tämä on välillä hankalaa, mutta kyllä isosta valikoimasta löytyy yleensä sopiva. Käytä ominaisuus-toimintoa. Kannattaa kiinnittää huomiota oikeaan kokoluokkaan, vanteen kiinnitykseen (esim. 12mm, 17mm 23mm hex) sekä renkaan kuvioon (tarkoitukseen sopiva). Kannattaa myös muistaa se, että renkaan koon muuttuminen muuttaa auton välitys-suhdetta, pidempi välitys-suhde saattaa käydä moottorille rankaksi. Jos tarvitset apuja, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

RC-auton valinta käyttäen eri filltereitä:

Sähkökäyttöinen radio-ohjattava on helpompi vaihtoehto nitromoottorisiin rc-autoihin verrattuna. Sähkökäyttöisiä RC-autoja löytyy moneen makuun. 

Nopeasti kulkevien autojen lisäksi suosiotaan ovat nostaneet alle 10km/h kulkevat Crawlerit, joilla ajellaan metsäpoluilla ja haastavilla off-road radoilla.

Kannattaa siis miettiä tarkkaan minkälaisessa maastossa auton kanssa aikoo ajella.

Jos olet hakemassa ensimmäistä RC-autoa niin hyviä lähtökohtia auton valikoimiseen ovat esimerkiksi:

Huippunopeusarvio: Jos auto on tulossa nuorelle kuskille, mikä on sopiva nopeus?

Valmiusaste: Haluatko kasata auton itse vai päästä heti ajamaan?

Vaikeusaste: Olemme vuosien kokemuksella luokitelleet autot kolmeen eri ryhmään antamaan hieman suuntaa auton soveltuvuudesta eri käyttäjille.

Auton koko: 1/10-skaala on ns. alan standardi ja tähän kokoluokkaan löytää akkuja, servoja, renkaita yms. tarvikkeita helpoiten. 1/24 Crawlerilla pystyy ajamaan hyvin sisälläkin tyynyistä ja peitoista ratoja tehden.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä isompi ja nopeampi auto, sitä enemmän se vaatii tilaa ajamiseen.

Jos autolla ajetaan vain tasaisella alustalla (asfaltti, matto, sisähalli), valitse RC-auton tyypiksi Rata-auto, Rally tai Drift.

Jos autolla ajetaan pihalla, maastossa tai off-road radalla, valitse auton tyypiksi Buggy, Crawler, Monster/Truggy, Muut maastoajoneuvot tai Short Course.

Lyhyt kuvaus eri valmistajista:

Traxxas - tämän hetken kuumin RC-autovalmistaja. Laadukkaita autoja laidasta laitaan. Markkinoiden paras varaosasaatavuus.

LaTrax - Traxxaksen alamerkki, tarkoituksena myydä edullisemman luokan RC-autoja, mutta kuitenkin ns. kunnollisen RC-auton ominaisuuksilla.

Team Magic - Tehokkaita ja laadukkaita RC-tuotteita valmistava tehdas Taiwanissa.

HPI Racing - erittäin laadukkaita tuotteita lähinnä aloittelijoille ja peruskäyttäjille.  

FTX Racing - edullisia ja näyttävän näköisiä RC-autoja kun halutaan pitää budjetti kohtuullisena.

Maverick - Hyviä aloittelijoiden RC-autoja laidasta laitaan.

Tamiya - RC-puolen legendaarisin valmistaja. Ollut markkinoilla pitkään. Valmistaa lähinnä kisapuolen tuotteita sekä kohtuuhintaisia rakennussarjoja. Rakennussarjoista puuttuu useimmiten radiolaitteet, akku, laturi, ohjausservo ja maalit.

Schumacher - Englannissa toimiva RC-kilpamerkki jolla erittäin kilpailukykyisiä ja laadukkaita tuotteita. 

ROC Hobby - Crawlereita. Etenkin 1/12-skaalan autot ovat näyttäviä yksityiskohtineen!

Team Associated - Laadukas amerikkalainen lähinnä kilpatason RC-autovalmistaja. Myös 1/28 ja isompia harrastajamalleja mallistossa.


maksutavat